Към материала

Девет спортисти от областта кандидатстваха по програма “Спортни таланти” на “Еврофутбол” и ФРГИ. Нашите състезатели имат конкуренцията на общо 113 спортисти от 33 вида спорт от цялата страна. Кандидатурите тази година са разделени в две възрастови категории: 16-20 години и 21-25 години. 70 са кандидатствалите в първата и 43-ма във втората категория.
Лекоатлетът Иван Попов е сред кандидатите в групата 21-25 години. През миналата година свищовският атлет стана трикратен бронзов медалист при мъжете от балканиадите в зала и на открито и трикратен държавен шампион.

Засилено присъствие на наши спортисти има във възрастта 16-20 години. Сред тях личат имената на шампионките по шахмат от Велико Търново – Цвета Галунова и Ива Пенчева, рекордьорката по стрелба с лък Добромира Данаилова, състезателят по културизъм Веско Мънков, многократната шампионка по лека атлетика в зала и на открито Моника Георгиева (Горна Оряховица), представителите на клуба по джудо от Елена – Петя Тодорова и Николай Кисьов, и трениращият маунтийн байк Петко Милев от Лясковец.

Минимум 12 от всички кандидати ще получат финансиране от “Еврофутбол”. За целта българският букмейкър е осигурил 60 000 лева. Всеки от проектите е на стойност до 5000 лева. Някои от подадените проекти са за по-малки суми, така че реалният брой на подкрепените спортисти най-вероятно ще бъде по-голям. И тази година ще има гласуване за “Спортен талант на публиката”. Той ще се проведе чрез анкета на корпоративния сайт на родния букмейкър. Предстои проектите да бъдат оценени от членовете на Групата на съветниците. В нея влизат известни родни състезатели, треньори, общественици, както и представители на медийните партньори и организаторите.

Сподели!