Медийните награди „Валя Крушкина“ ще се връчват в четири категории

Четири са категориите в осмото поредно издание на конкурса: пишещ журналист - печатни медии и онлайн медии, журналист от електронна медия, снимащ журналист и журналист-надежда.

Освен победителите в четирите категории ще бъде връчена и Голямата награда на името на Валя Крушкина. Нейният носител се избира от журито измежду всички номинирани.

В конкурса мога да бъдат номинирани български журналисти от различни медии, издавани в България или чужбина. Участниците в конкурса могат да бъдат номинирани от трети лица, както и да се самономинират. Задължително е материалите, с които журналистът участва да са авторски и да са публикувани в определен период – една година назад (от 11 септември 2018 до 11 септември 2019 година).

Номинирането става чрез попълване на формуляр, достъпен на сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Попълненият формуляр се изпраща на електронен адрес: konkurs@frgi.bg в срок до 23 октомври 2019 г.

Наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ са част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“, учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ на 11 септември 2012 г. В досегашните седем издания на конкурса са номинирани над 350 журналисти с близо 700 материала. Седем години след старта на инициативата, наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика.

Номинирай тук.

Сподели!

Свързани статии