Както вече стана ясно, поради епидемичната обстановка и продължаващите неясноти около ситуацията с COVID-19, екипът по програма „Роботика за България“ от Фондация „Работилница за граждански инициативи“/ФРГИ/ и SAP Labs България взе решение, основано на грижата за здравето на всички участници в програмата, да отмени присъственото финално състезание и награждаването на победителите. Вместо това наградите бяха разпределени в кутии и изпратени по куриер.

Победителите от трите дивизии - с призово класиране на 1-во, 2-ро и 3-то място, получиха купа, грамота и финансова награда, която да бъде използвана за развитието на училищен отбор-победител. Грамота получи и всеки отбор-победител в различните категории: „Екипна игра“, „Робо дизайн“, „Научно-изследователски проект“, „Робо Игра“ и Специални награди на журито. 

2.jpg
Снимка 1

Всеки един ментор, който се е справил добре, въпреки затруднените условия на тазгодишното издание, е награден с ваучер за онлайн магазин в знак на благодарност за усилията и добрата работа в условията на пандемия.

ФРГИ изпраща един необичаен сезон 2019-2020 в рамките на програмата. Неочаквано трябваше да бъдат предприети непланувани промени, като приспособяване на дейностите по програмата към онлайн формат. Екипът на Фондацията се надява догодина ситуацията да се подобри и срещите на живо да се реализират отново без ограничения.

ФРГИ още веднъж поздравява всички участници и победители! С пожелание за по-големи успехи и по-широки хоризонти в областта на науката и технологиите!

Програмата „Роботика за България“ е насочена към обучение на ментори и създаване на отбори по роботика в концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League (FLL). Целта е да се стимулира интересът на учениците от 10 до 16 годишна възраст към науката и технологиите. Програмата се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“(ФРГИ), по идея и с подкрепата на развойния център на SAP в София.

Сподели!