Уважаеми партньори, представители на неправителствени организации, финансирани от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, драги приятели, 

Обръщам се към Вас по повод безпрецедентната ситуация, пред която е изправен светът и страната. Разпространението на коронавирус (COVID-19) на наша територия е факт от няколко дни, а от днес е обявено и извънредно положение.

Екипът на Фондация „Работилница за граждански инициативи" подкрепя взетите мерки от Народното събрание, Министерски съвет и Националния щаб за борба с коронавируса.

Надяваме се всеки един от нас да има отговорно поведение и да прави необходимото за намаляване на преноса на заразата, най-вече чрез социална изолация. Тя изисква съвсем различен подход на работа, който за много от Вас може да е затруднителен, най-вече заради пряката Ви работа с различни групи хора.

В тази връзка бихме искали да предложим да реорганизирате незабавно дейността си и да управлявате ангажиментите си онлайн. За тези от Вас, за които това не е решение, предлагаме да прекратите временно работата си. Моля отложете всички пътувания и събития.

В случай, че това е невъзможно, моля да предприемете необходимите мерки за превенция на разпространение на вируса, по начин по който специалистите са Ви посъветвали.

ФРГИ разбира всички затруднения и иска да Ви увери, че като финансираща организация ще бъде гъвкава по отношение на възможните решения за изпълнението на Вашите проекти след приключването на кризата. Ако имате вече направени разходи, които не можете да възстановите, моля пишете ни за съдействие.

Екипът на ФРГИ работи онлайн и сме готови да Ви подкрепим по всеки възможен начин. Моля да проявите разбиране по отношение на факта, че ние се пригаждаме към дистанционната работа, в тази връзка е възможно известно забавяне в реакцията ни.

Всяка организация с действащ договор, моля да пише до своя програмен мениджър, в случай на нужда от реакция от наша страна. Моля да копирате своите писма и на office@frgi.bg, за да сме сигурни, че те ще стигат до нас.

Надявам се всички заедно да можем да преодолеем това невиждано по своя размер предизвикателство за страната и планетата.

Бъдете здрави и се пазете!

С уважение,

Илияна Николова

Изпълнителен директор на ФРГИ

Сподели!