На 30 ноември в Дома на Европа в град София ще се проведе официалната церемония за връчването на годишните медийни награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Наградите ще бъдат връчени в шестте категории на конкурса: „Печатна медия“, „Радио“, „Телевизия“, „Онлайн медия“, „Снимащ журналист“ и „Млад журналист“.

Тази година са получени 66 номинации със 133 различни материала. 13-членно жури оценява материалите по следните критерии: да представят обективно и широко конкретен казус; да отразяват нестандартно конкретен казус; да анализират проблем от обществено значение; да представят ясно изразена лична позиция по проблема; да представят материал по конфликтна тема, по която или няма публикации, или са твърде малко.

Журито ще излъчи и тазгодишния носител на голямата награда „Валя Крушкина – журналистика за хората“, която се връчва за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, за материали, провокирали обществен дебат или промени в законодателство, за журналистическа доблест и смелост.

Наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ се връчват ежегодно от 2012 година насам и отличават български журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите. През годините конкурсът стана разпознаваем в журналистическите среди, както и извън тях. В досегашните пет издания на конкурса са номинирани над 300 журналисти с повече от 700 материала. Пет години след старта на инициативата, наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика.

Наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ са част от Фонд „Валя Крушкина“, създаден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ през 2012 г.

Шестите годишни награди се организират с подкрепата на: Еврофутбол, Дънди Прешъс Металс,  Societe Generale Експресбанк, Coca Cola HBC България, Инхом, Българска асоциация по семейно планиране, Българска национална телевизия и OFFNews.bg.

Сподели!

Свързани статии