На 29 април се проведе втората от поредицата срещи между журналисти и ученици, част от Инициативата „Журналисти в училище“ към Фонд „Валя Крушкина“. Заради извънредното положение, срещите се осъществяват онлайн в платформата ZOOM.

Децата от СУ "Св.Паисий Хилендарски", град Златица имаха удоволствието да разговарят с журналистката Глория Николова, която пое щафетата за медийно образование.

Глория сподели с участниците, че се е вдъхновила да поеме по пътя на професията, след като журналиста Миролюба Бенатова е посетила нейното училище при предишно издание на Инициативата. На 13 години вече е знаела с какво иска да се занимава и е била наистина отдадена на идеята един ден да се нарече журналист.

Самата Глория също е носител на наградата „Валя Крушкина“ в категория „Млад журналист“ за репортаж за преподавателка от УНСС.

Част от въпросите на учениците бяха: „Как се справя със стреса?“, „Кои са темите, за които обича да пише?“ и „Има ли любим журналист?“. По нейните отговори си личеше, че е безкрайно отдадена на работата си и я прави с голямо желание и мотивация.

В края на разговора отправи послание към участниците:

„Слушайте сърцето си. Правете това, в което искате да вложите цялата си енергия. Нещо, което ще ви носи удоволствие, че сте избрали сами и сте се трудили за него. Този път ви е довел до правилното място. Но каквото и да правите, ще трябва да положите много труд и постоянство“.

Следващата среща между ученици и журналист призьор на наградата „Валя Кришкина“ ще бъде на 4-ти май с журналиста Росен Цветков.

Сподели!