На 28.09.2010 г. българският букмейкър «Еврофутбол» откри последната обновена спортна площадка от кампанията «Избери да спортуваш», част от големия социален проект на българския букмейкър „Печелиш и помагаш”, която се реализира със съдействието на фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ).

Това е теренът на университетския комплекс на Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград. Деканът на Факултета по обществено здраве и спорт при ЮЗУ доц. д-р Стоян Иванов символично преряза лентата на реновирания спортен терен, който се намира в корпус №1. Стойността на инвестицията, голяма част от която бе осигурена от „Еврофутбол”, е 10 000 лева.

Поставена е метална ограда на игрището, което се сдоби и с нова предпазна мрежа. На него могат да се практикуват едновременно няколко вида спорт като футбол, баскетбол, хандбал и тенис на корт Доц. Иванов обяви, че през следващата година асфалтовата настилка ще бъде заменена с изкуствена трева. Той обеща също, че терените ще бъдат предоставени за безплатно ползване и от децата и младежите от града.

След официалната церемония бе даден старта на университетска футболна лига, в която участват осем отбора. През целия семестър многофункционалната площадка ще бъде арена на часовете по футбол и на студентската лига.

ЮЗУ откри през септември и закрита многофункционална спортна зала, която свързва открития спортен комплекс с футболно игрище и десетки волейболни, баскетболни и хандбални игрища, тенискортове, лекоатлетически писти и т. н. Така на практика ЮЗУ "Неофит Рилски" притежава една от най-модерните студентски спортни бази у нас. Предвижда се изграждането и на още две тренировъчни зали и плувен басейн, които вече са проектирани.

Сподели!