„Стъпки в мига" е името на благотворителната фотоизложба на Бояна Иванчева, която бе открита на 12 юли в галерия „Фото Синтезис". Бояна Иванчева - фотограф и пътешественик, напуснала този свят в следствие от рядко заболяване. Близки и приятели на младата жена, учредиха Фонд в нейна памет. Фонд „БОЯ" при Фондация „Работилница за граждански инициативи" има за цел да предостави ресурси за развитие на учениците и учителите от 18 СОУ. 

Снимките, включени в изложбата могат да се закупят под формата на пощенски картички, а събраните средства ще се предоставят за оборудването на интерактивен кабинет по география на 18 СОУ, чиято възпитаничка е била Бояна.

„Когато се срещанх за пръв път с близките и приятелите на Бояна, говорихме много за това, какво може да се направи, как може да се помогне и  кое е онова, което може да пренесе мечтите и желанията на Бояна. Изключително съм щастлива, че стигнахме до тази идея да подкрепим училището, в което тя е учила, да дадем възможност на други деца и младежи да получат същата тази любов към пътешествията, да опознават света и да го изследват. Надявам се тази благотворителна изложба, тези картички с фотосите на Бояна да са вашата инвестиция в следващото поколение пътешественици, а защо не и  фотографи“, каза по време на откриването Илияна Николова,  изпъпнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Благотворителната акция ще продължи до 25 юли 2016 г. в галерия „Фото Синтезис“. Със своите снимки, младата жена насочва камерата си с любопитството на спонтанния човек, който се радва на проявленията на живота и в природата, и в града; в панорамата и в детайла. Дух и бит, простота и енигма в поредица кадри, които звучат не като спомен, а като жизнерадостна подкана да намериш своето пътешествие.

„Много съм щастлива да видя толкова много хора в чест на Бояна и нейните прекрасни фотоси. В редицата интервюта, в които участвахме, разказахме голяма част от това, което е Бояна. А за мен Бояна е една чиста душа, една светлина, едно момиче, което проповядва свободата. Щастлива съм да бъда част от нейните приятели, които направихме всичко това – да сбъднем една нейна мечта.“, сподели Владина Цекова , приятел на Бояна и съмишленик на каузата. 


Сподели!