Българският лицензиран букмейкър „Еврофутбол” и фондация "Работилница за граждански инициативи" събраха близо 200 души, които избраха да спортуват в последния ден на месец октомври като част от едноименната кампания на родния оператор. В продължение на осем часа почитателите на непрофесионалния спорт се забавляваха безплатно с различни видове спорт и танци във фитнес център „Славия Спортес”(ФЦСС), в софийския квартал „Овча купел”. Инициативата бе в рамките на първия от общо три отворени за всички спортни хепънинги, които „Еврофутбол” организира - като част от голямата благотворителна кампания „Избери да спортуваш!” в партньорство с фондация „Работилница за граждански инициативи”. Чрез тях букмейкърската къща цели да даде шанс на хората да повишат своята активност и здравословен начин на живот чрез спорт в свободното време.



Началото бе дадено в 10.30 часа, когато Екатерина Тонова, специалист „Връзки с обществеността” в „Еврофутбол”, приветства присъстващите и им пожела да намират време да спортуват или танцуват винаги. Първото занимание бе по народни танци. То ентусиазира 50-тината присъстващи в залата с първите стъпки на пиринското хоро „Девятка”. Инструкторът Светла Милошева (ФЦСС), която се занимава с класически и народни танци от четиригодишна, не бе изненадана от множеството присъстващи и заяви, че хората все по-често се обръщат към българската народна музика.

Очаквано или не, залата не побра желаещите да спортуват комбинирана гимнастика - факт, показателен за популярността на този спорт и за качеството на тренировките, водени от Златина Петкова, инструктор към ФЦСС. Със същата интензивност протекоха и тренировките по “Bums & Tams” (спортна аеробика) и Тае-бо.

За любителите на бойните изкуства и източната мистика имаше голямо разнообразие от предложения. Първа бе тренировката по китайското бойно изкуство тайчи с Георги Деничин, бивш дипломат, който практикува бойни изкуства от над 40 години. Малко по-късно и млади, и стари се докоснаха до релакса и хармонията на китайската гимнастика цигун, водена от Станчо Станев - ръководител на център за здраве и хармония "Шън Дао". За почитателите на по-динамичните движения семинарът по киокушин карате бе открит в 16.30 часа от Емил Младенов (ФЦСС).

Урокът по ориенталски танци, воден от Маряна Борисова, внесе допълнително настроение в залата и накара присъстващите да изявят своята гъвкавост и спонтанни танцувални умения.

Спортният ден завърши с урок по “Цялостна кондиция на тялото” (тип комбинирана гимнастика), воден от Пламена Топалова (ФЦСС), сложи край на осемте часа движение, спортуване и танцуване.

„Еврофутбол” осигури на всички присъстващи сувенири и подаръци. Свободно на разположение бе също и листовка с упражнения по китайска оздравителна гимнастика с комплекс за релаксация на шийните прешлени - както и по тайджичуан, които могат да се практикуват вкъщи, пред блока или на спортната площадка в квартала.



Следващите два безплатни хепънинга ще се проведат съответно на 14.11.2009 г. - в Пловдив, и на 28.11.2009 г. - във Велико Търново. Информация за тях ще можете да намерите своевременно на сайта на «Еврофутбол»- www.eurofootball.bg и на сайта на кампанията - www.izberidasportuvash.org  



Благодарение на „Избери да спортуваш” ще бъдат реновирани и възстановени 12 спортни терени и зали в 11 населени места в цялата страна. Те бяха избрани след конкурс и оценка от независимо жури. Обновяването на площадките ще започне в началото на 2010 година.

Сподели!