Елеонора Гаджева и фотографът Светослав Куцаров получиха една от специалните  награди в конкурса на БНР „Човекът, който ме вдъхновява".

Омбудсманът на Република България Константин Пенчев участва в откриването на фотоизложбата  на БНР, която ще продължи до 24 февруари в „Софарма Бизнес Тауърс“. Събитието е част от фестивалната седмица, посветена на 78-та годишнина на националната медия. Експозицията представя 78 от най-интересните и вълнуващи творби, участвали във фотоконкурса „Човекът, който ме вдъхновява”.

„Мотивът за избора на точно тези 78 фотоси са човешкият дух и човешките истории”, каза на откриването на фото изложбата Паулиана Новакова, директор на интернет радио „Бинар“ и председател на журито, селектирало най-впечатляващите фотоси.

Голямата награда – професионален фотоапарат беше присъдена на Тихомира Методиева, за снимката на Румен Дедиков (по-горе), един от доброволците, участвали в потушаването на пожарите в резервата  „Бистришко бранище“ и местността „Бели бор“ в Рила. Омбудсманът на Република България Константин Пенчев изтегли имената и на останалите победители във фото конкурса.  Божидар-Адриан Стефанов получи втората голяма награда - цветен фотопринтер Epson L800, осигурен от основния спонсор на събитието „Фактор България.

Журито на фотоконкурса присъди и още четири специални награди. Книгата „Гена Димитрова от А до Я“ със специален компактдиск към нея и с автограф от автора Димитър Сотиров получиха Елеонора Гаджева и Светослав Куцаров (за снимката на д-р Иван Динков, Председател на Сдружение „Свищов – минало, настояще и бъдеще”, което се грижи за Светиниколското училище в града), Мирослав Милев, Елена Карагьозова и Орлин Василев.

На откриването на изложбата „Човекът, който ме вдъхновява” всеки автор на 78-те селектирани фото творби получи за спомен своята оригинална снимка във формат А3, отпечатана на високачествена хартия Hahnemuehle от „Фактор България“ .  

Проектът „Човекът, който ме вдъхновява“ се реализира със съдействието на „Фактор България“, „Софарма“, “Beauty Bank” и Фондация "Работилница за граждански инициативи". Медиен партньор е JobTiger.

Сподели!