На 29 юли от 18.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе поредният Дарителски кръг. Организатор на инициативата е Обществен дарителски фонд, в партньорство с Община Габрово и Областен управител Габрово.

Срещата ще даде възможност на активни представители на неправителствения сектор да представят идеи и каузи пред местната власт, местния бизнес, институции и индивидуални дарители. След представянето на проектите, дарителите ще могат да задават въпроси и да вземат решение кои каузи да подкрепят.

Един от проектите, включени в инициативата тази година е обновяването на „Градинката с мечето“ – мястото, което събра най-голяма подкрепа в националната кампания на ФРГИ – „Място в сърцето“.

Основна цел на Фондация „Обществен дарителски фонд  - Габрово” е да направи града едно по-добро място. Именно затова Обществен фонд - Габрово обединява усилията на граждани, неправителствени организации, местна власт и бизнес за развитието на целия град.

Моделът "Дарителски кръг" е въведен в България от Фондация "Работилница за граждански инициативи", която предоставя ноу-хау за неговото провеждане. Инициативата е вдъхновена от опита на Финансиращата мрежа във Великобритания (The Funding Network, UK), която от 2002 година насам обединява индивидуални дарители за финансиране на проекти за социална промяна.

 

 

Сподели!