Два златни и три сребърни медала завоюваха Спортните таланти на „Еврофутбол” на Държавното първенство по лека атлетика младша възраст, което се проведе на 18 и 19-ти юни в Правец.

Виктория Тенчева финишира на първо място в дисциплината 100 метра с препятствия с време 14.68 сек. и защити златото си от миналогодишния шампионат. Резултатът на състезателката на Локомотив Пловдив е лично постижение – подобрение с цели 30 стотни от предишния й най-добър старт. Въпреки отличния резултат, Виктория не успя за 13 стотни да покрие норматива за Световното първенство в Украйна и ще пропусне този голям форум. Независимо от това, тя си осигури участие на Балканиада за юноши и девойки младша възраст в Турция, която ще се проведе на 3 август.

Два медала – златен и сребърен, завоюва и друг Спортен талант на „Еврофутбол” от шампионата по лека атлетика за юноши. Иван Петров финишира пред всички на 400 метра с време 50.63 сек. Втори се нареди Симеон Герински – с 50-73, а трети остана Живко Стоянов с 52.52. Иван се поздрави и с още едно отличие – сребро на 400 метра с препятствия. В тази дисциплина той завърши за 57.05 сек.

Трети Спортен талант на „Еврофутбол” – Илияна Боюкова, си тръгна с два медала от Правец. Опит с 57 сантиметра по-слаб от този на съперничката й Антония Щерева я лиши от първото място на диск, където Илияна постигна 37,18 метра. Ден по-късно, на 19-ти юни състезателката на ЛАК Ямбол участва и във финала в тласкането на гюлле, където отново се класира на втора позиция с резултат 12,75 метра. Победителка с нов национален рекорд от 15.07 метра стана Анна Чипрянова от Тот атлет Габрово.

Следващата седмица, на 26 и 27 юни и тримата ще участват на Държавното първенство за юноши и девойки старша възраст, което отново ще се проведе в Правец.

Програма „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ - „Печелиш и помагаш”, който компанията развива от 2007 г. Тази година се провежда второто издание на инициативата, която подкрепя финансово надеждни родни спортисти. Медийни партньори на програмата са: Дарик радио, БНР, вестниците „Тема спорт”, „Стандарт“, „Марица”, и „Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и PIA, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.dir.bg, www.sportni.bg, www.winner.bg, www.chuime.bg и www.sportline.bg. 

Сподели!