Днес, 14.12.2016 г., се проведе закриващата церемония на тазгодишното издание на програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“, с която букмейкърската къща и партньорите й по инициативата – Фондация „Работилница за граждански инициативи“, пожелаха бъдещи успехи и късмет на своите атлети. Събитието се състоя в развлекателен център Playground в Парадайз Център, в София и на него присъстваха 19 от общо 24-мата спортисти, които бяха финансирани през 2016 г. от компанията със суми до 5 000 лева – за екипировка, възстановяване, лагери и състезания („вътрешни“ и международни).

Петото юбилейно издание на програма „Спортни таланти“ ще се запомни с историческото участие на петима от спортистите на Олимпийските игри в Рио Де Жанейро: Ангел Кодинов – едноместно кану 1000 метра; Денислав Коджабашев – тенис на маса - параолимпийска дисциплина; Ивайло Иванов – джудо, категория до 81 кг.; Милица Мирчева – маратон; Мирослав Кирчев – едноместен каяк 1000 метра.

Спортните таланти на „Еврофутбол“ и ФРГИ през 2016 г. бяха представители на 16 вида спорт - лека атлетика, кану-каяк, ветроходство, джудо, художествена гимнастика, спортна гимнастика, фехтовка, борба, шахмат,  плуване, шорттрек, спортна стрелба и таекуондо и състезатели – параолимпийци. Всички бяха избрани измежду 136 състезатели в индивидуалните спортове.

Управителят на компанията, г-жа Екатерина Михайлова, откри церемонията със следните думи: „За пет години финансирахме близо 130 спортисти, за които отделихме почти 600 000 лева. С това обаче не се изчерпва нашата помощ – бих казала, че моралната подкрепа, която Спортните ни таланти получиха и благодарение на която се сдобиха със самочувствие и получиха още по-голяма мотивация да побеждават, е най-важният фактор. Гордеем се с нашите атлети, гордеем се, че ние стоим зад тях. Благодаря на нашите партньори от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, които са с нас вече пет години в осъществяването на този проект!“

„Пътят към промяната е труден, но ползотворен и съм щастлива, че чрез програма „Спортни таланти“ успяваме да помогнем на много млади български спортисти да намерят своите мечти и да постигнат своите успехи. „Еврофутбол“ не просто финансира тези хора, но и ги изгражда като личности и сме много щастливи, че сме част от този процес!“, сподели и г-жа Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондацията, партньор на програмата.

На събитието бе премиерата и на най-новият календар на българския букмейкър – тематично обособен с визиите на Спортните таланти за 2016 г., в облика на четирите природни стихии: въздух, земя, вода и огън. Всеки от присъстващите близо 100 човека – представители на медиите, известни спортни деятели, треньори и спортисти, получи по един от луксозните календари за новата 2017 година, като незабравим спомен за отминалите 12 месеца.

Програма „Спортни таланти“ се осъществява за пета поредна година, като чрез нея досега са финансирани общо 127 спортисти в индивидуални спортове на възраст от 6 до 25 години. Общата сума, която „Еврофутбол“ отпусна до момента по програмата от нейното създаване надхвърля половин милион лева, от които близо 87 000 лева бяха отделени само за 2016 г.

Медийни партньори на инициативата са: сайтовете sportal.bg, dir.bg, gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, actualno.com, sportlive.bg, winner.bg, вестниците „Еврофутбол“ и „Марица“, агенция КРОС, телевизиите ТВ7, News7 и Канал 3, както и радиата Дарик и БНР.

 

Сподели!