„Искам да стана европейски шампион за кадети тази година в Стокхолм“ – това заяви Филип Радев по време на официалното му обявяване за Спортен талант на публиката от едноименната програма на „Еврофутбол“, реализирана в партньорство в Фондация „Работилница за граждански инициативи". Церемонията се състоя в залата по борба в спортното училище в Пловдив – „Васил Левски“, където 17-годишният Филип е ученик в 10-ти клас.

Символичният чек със сумата от 4 060 лева, с която „Еврофутбол“ ще финансира Филип, му бе връчен от ПР-а на българския букмейкър Елица Иванова. „Поздравявам Филип, неговите родители и близки за инициативността, благодарение на която той събра най-много гласове – 621 вота в допитването до публиката в сайта на компанията. От името на „Еврофутбол“ бих искала да му пожелая да прославя България на световния тепих и да ни радва с много титли и медали“ – заяви тя.

„Вотът за Спортен талант на публиката е своеобразен тест за инициативността на спортистите – как да накарат хората – и близки, и непознати, да повярват, че има качества и да гласуват за него. Допитването се проведе от 05.04 до 19.04 и в него се състезаваха 100 спортисти от различни индивидуални спортове от цялата страна. „Надяваме се, че подкрепата, която Филип ще получи по програма „Спортни таланти“ да го вдъхнови за сериозни тренировки, които да му помогнат по пътя към големите победи“ – това заяви изп. директор на Фондация „Работилници за граждански инициативи“ Илияна Николова, с които „Еврофутбол“ организират програмата за 5-та поредна година.

Филип ще изразходва сумата от 4 060 лева за екипировка, за 4 тренировъчни лагера в България и за възстановяване. Освен европейски шампион за кадети от  той си е поставил за цел и класиране в тройката на Световното първенство за кадети, което е през септември в Тбилиси, Грузия.

През 2015 година 17-годишният варненец се премества от морската ни столица в града под тепетата в преследване на своята олимпийска мечта – „И аз, като повечето спортисти, искам да стана олимпийски шампион“ – заяви Филип.

„Искам да поздравя Филип за това, че се научи как да се презентира пред обществото, което му донесе и този успех. Пожелавам му и занапред да постига големи резултати!“, каза директорът на СУ „Васил Левски“ Илияна Дончева.

„Филип е много трудолюбив и очакваме много големи успехи тази година на европейското и световното първенства!“, сподели и треньорът му Ангел Палов.

Ето и подреждането до 10-то място в допитването за Спортен талант на публиката:

Филип Радев – 17 години, Варна, борба класически стил – 621 гласа.
Ерика Зафирова – 16 години, Кюстендил, художествена гимнастика – 515 гласа.
Пламена Съйкова – 18 години, Пирдоп, каяк – 310 гласа.
Диляна Йоргачкова – 17 години, Тополовград, лека атлетика – 295 гласа.
Георги Налбантов – 21 години, Чепеларе, сноуборд – 221 гласа.
Емилия Тасева – 14 години, Бургас, таекуондо – 187 гласа.
Илиян Стойнов – 15 години, София, бадминтон – 133 гласа.
Денис Димитров – 14 години, София, каяк – 114 гласа.
Георги Стойчев – 22 години, София, каяк – 111 гласа
Камелия Караколева – 20 години, София, каяк – 104 гласа.

 

В гласуването, което се проведе в сайта на „Еврофутбол“ от 05-19.04.2016 г.,  бяха регистрирани 4225 гласа за 69 състезатели.

Припомняме, че програма „Спортни таланти“ се провежда за 5-та поредна година. През 2016-та „Еврофутбол“ подкрепя общо 24 състезатели от различни индивидуални спортове, а сумата за директното финансиране до момента е близо 87 000 лева.

Сподели!