image/jpegБългарският букмейкър „Еврофутбол” и Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) откриха фотоизложба „Живо наследство” в градинката пред Народния театър „Иван Вазов” в София. Експозицията бе официалното представена в понеделник, 04.08.2008 г., от Елица Иванова – главен експерт „Връзки с обществеността” в „Еврофутбол” и изпълнителния директор на ФРГИ Илияна Николова. Откриването бе съпроводено от концерт на духов оркестър „Прима виста брас бенд”. До 05.09.2008 г. пред Народния театър ще бъдат изложени 22 цветни фотографии представящи многоликия образ на българина, неговия бит и многовековно наследство. Изложбата се осъществява със съдействието на Столична община.

 
image/jpegФотосите представят част от 15-те проекта за опазване на родното фолклорно и нематериално наследство, които букмейкърската къща финансира в рамките на кампанията „Живо наследство”. Те показват традиционния български бит и обичаи, възстановени или съхранени благодарение на едноименната кампания на „Еврофутбол”. Изложбата се изправя пред предизвикателството да провокира интереса и любопитството на жителите и гостите на столицата, на отдъхващите в градинката и на случайно преминаващите хора, като отново им припомни дългогодишната история на българския народ, умело съчетана със съвременната ни култура.


Изложбата пред Народния театър, заедно с проведения на 21.06.2008 г. в София фестивал „Живо наследство”, с експозицията в супермаркет Пикадили и подкрепата на 15 проекта, са елементи от кампанията „Живо наследство”, част от мащабния социален проект “Печелиш и Помагаш” на „Еврофутбол”. За втора поредна година компанията финансира проекти, които възстановяват и съхраняват фолклорното и културно богатство на България. Обединяват се и се възраждат традициите на нашите предци и историческото богатство на България, голяма част от които са уникални. Благодарение на усилията на местните жители тези традиции и историческата памет днес оживяват за широката публика.

Сподели!