Фондация “Работилница за граждански инициативи”е единствената неправителствена организация партньор на проекта „Е-skills week” 2012 за България.  Проектът, финансиран от Европейската комисия беше спечелен от DIGITALEUROPE и European Schoolnet  и БАИТ като партньор от българска страна.Той ще бъде реализиран в 25 европейски страни.

 

В рамките на проекта у нас ще се проведат поредица от събития през месеците март и април 2012 г. Те включват конференция, два семинара, състезание за електронни игри, две проучвания за нивото на е-уменията и информационна кампания.

 

Посланик на Европейската седмица на е-уменията ще бъде г-н Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката. Същата покана, след изборите, БАИТ отправи и към г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София. Ролята на посланиците ще бъде чрез знаково участие в публичните събития и отправяне на ключови послания, да се привлече вниманието на младите хора и на обществото като цяло върху важността за развитие на е-уменията и инвестирането в тази посока.

 

Акцентите на E-Skills Week 2012 ще бъдат върху ползите от е-уменията и ИКТ образованието за намиране на добра работа и реализирането на успешна кариера, върху приноса на новите технологии за иновативността, конкурентоспособността и растежа на компаниите, върху социалните промени, водещи до зелени и устойчиви икономики.

 

Останалите партньори за България са  Jobs.bg, ICT media, Столична община, Факултетът по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски.

Сподели!