ФРГИ и „Еврофутбол“ обявиха имената на 25-та призьори по програма „Спортни таланти“ на официалната церемония, която се състоя днес в Музея на спорта в гр. София, Национален стадион „Васил Левски“.

 Те са представители на общо 16 вида спорт – лека атлетика, кану-каяк, ветроходство, джудо, самбо, художествена и спортна гимнастика, конен спорт, академично гребане, атлети с нарушено зрение и параолимпийци, тенис на маса за хора с увреждания, борба, мотокрос, плуване и сноуборд. Те бяха избрани измежду 180 състезатели в индивидуалните спортове, които бяха допуснати до оценяване от Групата на съветниците. Всеки един от тях получи символичен чек със сумата на финансирането от българския букмейкър. „Еврофутбол“ дава шанс на младите спортисти да имат по-качествена подготовка, по-добра екипировка, подпомага ги за провеждането лагери в България и чужбина, както и за участие в международни състезания.

„Радостни сме, че за 4-та поредна година успяваме да осигурим подкрепа на родните спортисти, защото за нас е важно да бъдем част от българския спорт, който изпитва неимоверни трудности в последните години. Надяваме се участието в програма „Спортни таланти“ да им осигури спокойствието, увереността, от която има нужда всеки спортист и не на последно място да им донесе и малко късмет“ – заяви ПР-ът на „Еврофутбол“ Елица Иванова.“Искам за пореден път да обявя, че програмата не е за постижения или рекорди“, допълни тя.

„Извън цифрите (213 кандидати за тази година и над 570 за четирите издания на конкурса, нова възрастова категория до 16 години, 40 човека - членове на Групата на съветниците, 966 068 лева търсени средства, 23 медийни партньора), които са най-верен измерител на смисъла на всяко действие, бих искала да отбележа  няколко важни за мен неща. На първо място - дълготрайният ангажимент на „Еврофутбол” с важната кауза. Няма много други примери в корпоративния свят, които да са толкова дълготрайни и целенасочени. На второ място създадената общност от хора, които да са съмищленици – и екипът на българския букмейкър, и на ФРГИ, и медийните партньори, и членовете на Групата на съветниците. И последно - подкрепата за финансираните Спорни таланти, която е много повече от предоставяне на средства - това е приятелство, каза Илияна Николова – изпълнителен директор на ФРГИ, които за 4-та поредна година са партньори по програмата.

Близо 70 000 лева е сумата по тазгодишното директно финансиране, което „Еврофутбол“ осигурява на 25-те състезатели, както и за атлета, определен чрез допитване за „Спортен талант на публиката“. Припомняме, че сумата, която българският букмейкър отпуска по програмата е максимум 5 000 лева, с 20% съфинансиране.

Тази година, чрез общонационалния конкурс, който се проведе 23.01 до 23.02.2015 г., бяха получени рекордните 213 кандидатури. По административни критерии отпаднаха 33-ма от тях.  Повече информация за програма „Спортни таланти“ можете да откриете тук.

На церемонията присъстваха и членове на Групата на съветниците, благодарение на които бяха оценени обективно всичките 180 кандидатури, допуснати до същинския етап на конкурса. Те връчиха и символичните чекове на призьорите. Сред тях личат имената и на осем спортисти, които са финансирани за втора година. Това са Десислава Георгиева, Петър Пеев, Никол Стамболийска, Мирослав Кирчев, Павел Моравенов, Карин Околие, Денислав Коджабашев и Кристина Ташева.

 

Ето и имената на Спортните таланти за 2015 г.:

Грета Банишка, София, 14 г. - спортна гимнастика – 1 505 лева
Здравко Тренев, София, 15 г. - конен спорт – обездка – 1 560 лева
Натали Маринова, София, 15 г., художествена гимнастика – 2 675 лева
Десислава Георгиева, Пловдив, 17 г., академично гребане - 1 800 лева
Кирил Милов, Дупница, 18 г. – борба (класически стил) – 3 618 лева
Мариела Николова, Варна, 17 г. – ветроходство – 2 440 лева
Даниел Николов, Варна, 19 г. – ветроходство – 2 440 лева
Марая Любенова, София, 15 г. -джудо и самбо – 1 350 лева
Камелия Караколева – София, 18 г., кану – каяк – 2 102 лева
Даниел Караколев – София, 18 г., кану – каяк – 1 920 лева
Петър Пеев – София, 18 г., лека атлетика – 1 940 лева
Никол Стамболийска, Кюстендил, 19 г. - лека атлетика – 2 940 лева
Христо Радев - с. Дюлино (община Бяла), 18 г., л. атл. за хора с нарушено зрение – 1 445 лева
Майкъл Иванов, Троян, 17 г., мотокрос – 2 180 лева
Владимир Владимиров, София, 16 г., плуване -1 900 лева
Илияна Стоилова, София, 24 г., ветроходство – 3 380 лева
Ивайло Иванов, Монтана, 20 г., джудо – 2 680 лева
Мирослав Кирчев, Русе, 24 г., кану-каяк - 3 536 лева
Георги Цонов, Пловдив, 21 г., лека атлетика – 2 600 лева
Павел Моравенов, Пловдив, 21 г., лека атлетика – 1 730 лева
Карин Околие, София, 20 г., лека атлетика – 4 000 лева
Антоан Божилов, София, 20 г., лека атлетика за хора с увреждания - 2 370 лева
Димитър Ганичев, Чепеларе, 20 г., сноуборд – 2 457 лева
Денислав Коджабашев, Варна, 22 г., тенис на маса за хора с увреждания – 4 535 лева
Кристина Ташева, София, 20 г., художествена гимнастика -4 546 лева

Повече снимки от събитието ще откриете тук

Катя Иванова – директор на Музея на спорта, получи като подарък за календар Спортни таланти 2015 година с подписите на всичките състезатели, финансирани през 2014 г.

Медийни партньори на програма „Спортни таланти“ са вестниците Стандарт, Еврофутбол и Марица, агенциите Крос и БГНЕС, сайтовете: sportal.bg, Viasport, bgathletic.com, dir.bg, actualno.com, sportline.bg, ngobg.info, winner.bg, chuime.bg, winner.bg, телевизиите ТВ7, News7 и Канал3, както и радиата Дарик, БНР, N-JOY, bTV и Z-Rock.

 *Участието в програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“, която се осъществява с партньорството на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ не е обвързано пряко или косвено с участие в игри, организирани от българския букмейкър.

 „Еврофутбол“ има отговорно поведение към финансираните лица!

Сподели!