ФРГИ и „Еврофутбол“ отпразнуваха подобаващо края на тазгодишното издание на програма „Спортни таланти“, чрез която бяха финансирани 28 млади и даровити български спортисти. Това се случи на официална закриваща церемония, която се проведе днес, 11.12.2015 г., в Playground, Paradise Center в столицата.

На събитието присъстваха голяма част от младите атлети, които са финансирани по едноименната програма на фондацията и букмейкърската къща, техните треньори, роднини и приятели, представители на Групата на съветниците и на медиите в България.

„Благодаря ви, че бяхте наши приятели през тази, изпълнена с емоции година! Донесохте ни много усмивки и ни накарахте да се гордеем с вас! Вие сте вдъхновение за много млади хора и аз се надявам, че и други ще последват вашия пример! Пожелавам ви здраве и късмет!“, с тези думи г-жа Екатерина Михайлова, управител на „Еврофутбол“, се обърна към спортистите в залата при официалното откриване на церемонията. Водещата, Елица Иванова – ПР на букмейкърската къща, отдели специално внимание на постиженията на Спортните таланти през 2015 г., с което предизвика горди усмивки и аплодисменти в залата.

„Благодаря ви, че ви има! Благодаря на родителите ви, които работиха с вас, на съветниците и на всички, които са наши съмишленици в тази прекрасна инициатива! За тази година подкрепихме 28 Спортни таланти, в 16 вида спорт, като „Еврофутбол“ даде над 77 000 лева като директна подкрепа за тези млади хора – това е повод за празник!“, сподели и Илияна Николова, изпълнителен директор на ФРГИ.

Акцент на събитието бе обявяването на ТОП 10 на Спортните таланти, определени чрез гласуване сред журналистите - медийни партньори на програмата. Денислав Коджабашев (тенис на маса за хора с увреждания) стана №1 със 141 точки, след оспорвана битка за първото място с втория в класацията – Мирослав Кирчев (кану-каяк), който събра 139. Денислав заслужено триумфира, след като пет медии го поставиха на първо място.

„Благодаря на „Еврофутбол“ и ФРГИ за подкрепата, без вас нямаше да постигна това, на което се радвах през годината! Благодарен съм и на хората, които ми гласуваха доверие и ми дадоха първото място“, каза развълнуваният Денислав. Почетното трето място зае Десислава Георгиева (академично гребане) със 131 точки. Всички от ТОП 10 получиха специални чекове с различни суми, осигурени от „Еврофутбол“. 

Повече снимки от събитието можете да разгледате тук

Сподели!