Три поредни публични дискусии ще се проведат в рамките на проект „ГРУВИ: Гражданите решават и управляват в партньорство с институциите“, финансиран от Програма „Европа“ 2015 на Столична община.  Дискусиите ще  бъдат фокусирани  върху три предварително селектирани тематични области, изтъкнати като основни приоритети в развитието на столицата на проведен Обществен форум през октомври 2014 г.. Това са инфраструктура, свързана със здравословен начин на живот, социални услуги за възрастни хора и  сигурност.

Първата дискусия на тема:  „Инфраструктура, свързана със здравословен начин на живот“  ще се проведе на 22 юни 2015 от 14:00 до 17:00 часа. Втората дискусия посветена на сигурността в столицата ще се състои на 29 юни 2015 от 14:00 до 17:00 часа, а третата на тема: „Социални услуги за възрастни хора“ на 1 юли 2015 от 10:00 до 13:00 часа.  Дискусиите ще се състоят в Конферентен център „Венус“ на бул. Дондуков 9, вход от ул. Бачо Киро.

Поканени за участие са граждани, институции и неправителствени организации, имащи отношение по поставените въпроси.  Подготовката за дискусиите включва събиране на мнения от експерти от гражданското общество и органите на местната власт относно ключови проблеми и възможности за развитие в трите области за утвърждаване на съвременни ефективни модели, които ще променят облика на столицата в краткосрочен план, превръщайки я в модерен европейски град.

Дискусиите имат за цел да извлекат препоръки за съвместни действия на нестопанските организации и структурите на местната власт в съответните сфери. Тези предложения ще бъдат популяризирани чрез уеб базирана кампания с цел достигане на информацията до максимален брой граждани на столицата.

Проект „ГРУВИ: Гражданите решават и управляват в партньорство с институциите“ е  финансиран от Програма „Европа“ 2015 на Столична община и се рализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Проектът цели да стимулира на партньорството между структурите на гражданското общество и органите на местната власт при създаване и прилагане на политики и добри практики, свързани с повишаване качеството на живот в столицата.

 Молим да зявите участието си в дискусиите, които представляват интерес за Вас, като изпратите попълнен, приложения по-долу формуляр за регистрация на електронен адрес: wcif@wcif-bg.org.

 

Прикачени файлове

Сподели!