Екип на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ ще представи условията и процедурата за кандидастване за Google Ad Grants, по време на откритата среща на тема „Как да популяризираме каузите на НПО чрез Google Ad Grants“.

Срещата ще се проведе на 12.05.2016 г. от 16:00 ч. в  Къщата на гражданските организации и е организирана от фондациите: „Работилница за граждански инициативи“, „Български център за нестопанско право“ и „Граждани срещу  бюрокрацията“.

Целта на срещата е, представителите на НПО да се запознаят с възможностите за популяризиране на каузите им в Интернет, чрез търсачката Google и услугите, чрез които тя може да подпомогне дейността на нестопански организации в обществена полза. Една от тези услуги е Google Ad Grants, чрез която на организациите се предоставя безсрочен бюджет за реклама в Google, в размер на $10,000 месечно.

По време на срещата ще бъдат представени  отделните стъпки за получаване на Google Ad Grants: от регистрация на платформата  ТехСуп България  до изтегляне на валидиращия код, чрез който се получава дарението. Личният си опит по темата ще сподели Стефан Христов - създател на платформата Pisar.bg.

Ако желаете да присъствате на място, моля предварително да заявите това на електронен адрес veselin@bcnl.org, лице за контакт Веселин Вълев или на телефон 02/981 66 17, Български център за нестопанско право. Моля, имайте предвид че броя на участниците в самата среща на място са ограничени. За всички, които се интересуват от темата, но няма да имат възможността да присъстват на място, ще осигурим възможност да се включат в срещата онлайн чрез Информационния портал на неправителствените организации в България – http://www.ngobg.info

„Работилница за граждански инициативи"  управлява единствената платформата за технологични дарения у нас – ТехСуп България. Тя стартира през 2009 г. в резултат на партньорството между Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и базираната в Сан Франциско организация Техсуп, изградила глобална мрежа от партньори в 85 страни в целия свят. Сътрудничеството на двете организации дава възможност на българските организации да получават като дарение лицензиран висококачествен софтуер и така не само да повишат качеството  на административната си работа, но и да насочват спестените административни ресурси към работа с преки ползватели. 

 

 

 

Сподели!