Участниците в програмите на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, които се включиха в годишната среща, посветена на „Набиране на средства от граждански организации. Как  да сме успешни?“, определиха инициативата като изключително полезна, даваща нови знания  и мотивираща за действя.

Оценката на присъстващите е формирана на базата на попълнените от тях анкети за обратна връзка, в които всички имаха възможността да посочат както силните, така и слабите страни на събитието.

Екипът на ФРГИ оценява проявената ангажираност от страна на участниците и благодари за положителните отзиви. Мнението и препоръките на всеки един от присъстващите  са  важни за поддържането на комуникацията и ефективността на фондацията с участниците в нейните програми.

Според получените данни за 54 от общо 56 попълнили анкетата срещата е била полезна и е дала нови знания и вдъхновяващи практики, които да приложат в организациите, от които са част.  От всички 51  отбелязват, че предоставената информация ще подпомогне развитието на техните организации.

Освен полезността на изложенията, присъстващите оценяват високо достъпността на предложената инфомрация, както и нейната функция да мотивира и вдъхновява. С по-малко отбелязвания, но не на последно място е получаването на ново знание. С оглед на коментарите на въпроса за мотививите да харесват дадена презентация, най-важното за участващите е да научат за нови успешни практики, които да приложат в своите организации; презентациите да са на достъпен език, изчерпателни и систематизирани; да вдъхновяват и мотивират за действие и да предлагат нови идеи и знания. На тези критерии според попълнилите анкетата най-много отговарят презентациите на Еленко Еленков и Соня Главова, тъй като те са получили одобрение от половината присъстващи, съответно 35 и 28 отбелязвания за техните изложения.

Според дадените мнения организацията на събитието като цяло е добра, а слаби странини почти липсват.  От общо 56 дадени мнения, 41 посочват липсата на слаби страни. Останалите посочват някои организационни елементи като неудовлетворяващи.

Особено впечатление правят позитивните коментари в полето за препоръки. В тях участниците насърчават фондацията да продължава да подкрепя инициативите, пожелават успех и благодарят за оказаната им подкрепа. Една от препоръките е да се провежадт по-често такива срещи. 

Сподели!