Вече е септември, първият месец от есента. Лятото е към края си, но циганското лято тепърва започва. И докато времето все още е подходящо за занимания на открито, ето няколко интересни събития от нашия календар, които бихте могли да посетите. Обърнете специално внимание на уикенда 10-11 септември – тогава ще се състои Фестивалът на чушката, домата, традиционните храни и занаяти в с. Куртово Конаре. Събитието си заслужава, а и ние ще бъдем там – изложбата „Живо наследство” по едноименната програма от 2010 ще гостува на читалището в селото между 10 и 23 септември.

 

2 септември

Представяне на проект от програма „Дъга” на ФРГИ – „Моят живот – моя отговорност” на Фондация „Социални практики в общността”

Велинград, Община Велинград, 10.30 ч.

 

9 септември

Представяне на проект от програма „Живо наследство” - „Възстановяване и съхраняване на грънчарския занаят” на Читалище „Марица-2008” – село Райново

Димитровград, Община Димитровград, 10.00 ч.

 

10 септември

 „Да победим насилието” – спортен празник за деца и родители, организиран от Фондация „Подари усмивка” по програма „Дъга” на ФРГИ с финансовата подкрепа на Фондация „Оук” и Фондация „Велукс”

Димитровград, Парк „Вапцаров”, 10.00 ч.

 

10-11 септември

В с. Куртово Конаре, ще се проведе Фестивала на чушката, домата, традиционните храни и занаяти. Празникът започва от 10 сутринта с уъкршоп "Как се прави лютеница" и пазар на традиционни храни и изделия от региона, който ще продължи цял ден. Официалното откриване на фестивала ще се състои в 16:30 ч. на площада пред Читалището с отличаването на Царица на лютеницата. . Пълна информация за фестивала можете да намерите тук. Можете да поканите приятели и чрез събитието във Facebook.

 

 

10- 23 септември

Представяне на фотоизложбатa „Живо наследство” на ФРГИ в рамките на Фестивала на чушката, домата, традиционните храни и занаяти в с. Куртово Конаре. Откриването на изложбата ще се състои на 10.09 от 20:00 часа

 

26-30 септември

Изложба на художествени произведения на занаятчии от Задругата на майсторите – инициатива в рамките на проект „150 години по-късно” по програма „Живо наследство” на ФРГИ. На 29-ти, в градинката пред Читалището от 14.30 ч. ще се проведе демонстрация на характерни за Габрово занаяти.

Габрово, фоайето на Читалище „Априлов-Палаузов 1861”

Сподели!