Конференцията „Местното дарителство – наливаме ли от пусто в празно”, организирана от ФРГИ в партньорство с Асоциацията на обществените фондации в България наближава! При наличие на интерес, моля пишете до wcif@wcif-bg.org, за да потвърдите участието си до петък 28.09.2012 г.

 Първата цел на конференцията е да предизвика дебат за смисъла на местното дарителство у нас в период на активно усвояване на Европейските структурни фондове и други финансови механизми на Европейския съюз, моделите и подходите на ефективно взаимодействие между държавните институции и филантропските организации, които работят с дарителски средства. Къде има смисъл да се инвестират дарителски средства? Трябва ли местното дарителство да попълва дупки в общинските бюджети или напротив – да се занимава с каузи, които излизат извън периметъра им? Има ли пресечна точка между очакванията на институциите, тези на частните дарители – индивидуални и корпоративни и нуждите на гражданското общество? Говорителите в този панел са представители на централната и местна власт, бизнеса и частни дарители.

 Друга основна цел, която си поставяме е да представим пред разнообразна публика няколко международно-утвърдени модели на стратегическа филантропия, които вече пускат корени и в българска почва и разпространението, на които се подкрепя от ФРГИ, а именно: „дарителски кръг”, „младежка банка” и „обществена фондация”. Поканили сме международни говорители със значителен опит в развитието на филантропията в техните страни и по света.

 Биографичните справки на говорителите можете да видите в прикачения документ.

Конференцията е покрепена от фондация "Чарлз Стюърт Мот" по програма "Развитие на обществените фондации в България".

 

Прикачени файлове

Сподели!