На 25 май 2016 г. в City Mark Art Center, София се състоя благотворителен концерт, организиран от Фонд „Гласове“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Концертът е първото от поредицата фондонабирателни събития на Фонда.

Фондът е създаден от част от екипа на професионален женски народен хор „Космическите гласове от България“. Фонд „Гласове“ ще подкрепя превенцията на насилие в училище като предоставя малки грантове на организации от цялата страна, работещи по темата за насилието.

 „Данни на Европейската мрежа срещу детско агресивно сочат, че у нас един на всеки двама ученици е бил свидетел на насилие в училище, а един на всеки трима е бил жертва. С този концерт поставяме началото на една целенасочена и дългосрочна работа, с която лека-полека да променим тревожната статистика.“, заяви изпълнителният директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – Илияна Николова, минути преди старта на концерта.

 „Космическите гласове от България“ представиха специално подготвен репертоар от български народни песни, песни от френски композитори и църковни песнопения, с който ще представят страната ни на международен хоров конкурс в Тур, Франция.

Благодарим на хора и неговия диригент Ганчо Гавазов за прекрасното изживяване, направено про боно в името на каузата. Благодарим за подкрепата и на екипа на City Mark Art Center, които предоставиха залата за провеждането на концерта безвъзмездно.

Повече за Фонд „Гласове“, можете да научите от тук.

Сподели!