Изкуство срещу агресията“ е мотото, под което ще премине първият благотворителен концерт на Професионален женски народен хор „Космическите гласове от България“. Концертът е част от дейността на Фонд „Гласове“, създаден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Събитието ще се проведе на 25 май 2016 г. от 19:30 в City Mart Art Center, София. Събраните средства от концерта ще подкрепят инициативи за превенция на насилието в училище и интервенция на деца и младежи, проявили агресивно поведение.

В края на февруари 2016 г. приключи кампанията „НЕ на насилието в училище“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, реализрана от 4 от Младежките банки в градовете: Бургас, Шумен, Пазарджик и Габрово. В резултат близо 5 000 ученици от четирите участваха в различни конкурси, включиха се в интерактивни игри по темата и представяха своите виждания за справяне с проблема.

Със средствата набарани от концерта, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Фонд „Гласове"  целят да достигнат до още повече ученици от страната. Затова ще бъдат подкрепени идеи, които насочват стремежа за изява на подрастващите в сферата на изкуството, работят за подобряване на комуникацията между учениците и ги обучават в толеранстност и зачитане на правата на другия, ангажират свободното им време с разнообразни и интересни занимания, прилагат цялостен подход за намаляване на насилието, чрез въвличане на родители, учители, педагози и цялата местна общност.

Подкрепяйки кампанията за намаляването на насилието в българското училище, всички гости на благотворителния концерт ще имат възможност да чуят репертоар, специално подготвен от „Космическите гласове от България“, с който ще представят България на международен хоров конкурс в Тур, Франция, който ще се порведе в края на май.

Билети за концерта можете да закупите онлайн или чрез заявка на телефон: 02/ 954 9715

Сподели!