За втора поредна година ФРГИ организира Благотоворително състезание с патета по поречието на река Марица. Жълтите, гумени патета с индивидуални номера ще мерят сили на  28 септември от 10:00 часа до Водната палата в Пловдив. Събитието е част от Седмицата на благотворителността, която стартира днес на 19 септември, а каузата е реновиране на Детската железница.

Ако си нямате свое пате, може да си го купите от благотворителния онлайн магазин 2gather2gether.org, от сайта за групово пазаруванe Grabo.bg, на място в офиса на ФРГИ, по банков път или онлайн. Цената за граждани е 5 лева, а за фирми – 100 лева.

Всеки закупил благотворително пате получава при поискване поименно свидетелство за дарение от ФРГИ. Желаещите да получат свидетелство могат да изпратят данните си на адрес - wcif@wcif-bg.org.  Притежателите на  първите 10 патета, прекосили финала, ще спечелят награди, осигурени от корпоративни спонсори. А за собственика на патето-първенец е предвидена голямата награда – смартфон.  Закупилите благотворително жълто пате, могат да го получат на място след състезанието.

Всички събрани средства от инициативата ще подкрепят облагородяването на Детската железница „Знаме на мира“ в  Пловдив, като са предвидени:  реновиране на спирките,  изграждане на съоръжения за игра за деца с увреждания, монтиране на рампи, поставяне на осветление, видео наблюдение, информационни табели, изграждане на чешма.

 

Сподели!