Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ  Любомир Костов спечели Втория открит шампионат по голф за аматьори на Македония, който се проведе на 29.06.2013 г. на игрището на Голф клуб „Света София“ в с. Равно поле. Така, едва на 16 години той прибави още един трофей към и богатата си колекция от успехи.

Любо е и капитан на националния ни отбор, който на 01.07.2013 г. замина за Балканиадата по голф, която ще се проведе от 03 до 07 юли в град Блед (Словения). Припомняме, че на същото игрище, Спортният талант на „Еврофутбол“ направи невероятния удар – Hole in one, в края на месец май. След края на Балканското първенство Любо ще тренира в „Меката“ на голфа - Кралския античен голф клуб в Сейнт Андрюс – Шотландия, където в продължение на 14 дни ще бъде обучаван от едни от най-добрите специалисти и треньори в този аристократичен спорт.           

Друг Спортен талант – Михаил Христов, се класира на 5-то място в скока на дължина на завършилия също в събота 7-ми Международен лекоатлетически турнир „Павел Павлов“ за наградите на „Еврофутбол“. Състезанието се забави заради изключително силния дъжд, който сякаш нарочно, започна да се изсипва над стадиона на НСА точно за началото на надпреварата в 16.30 часа. Въпреки лошите условия и подгизналите пътека за засилване и трап, Мишо регистрира 6.01 метра от трети опит. Победител в дисциплината стана Денис Ерадири от България със 7.59 метра. Припомняме, че Михаил Христов като дете е загубил и двете си ръце. Въпреки това, талантливият ни атлет не се отказва от активна спортна дейност и вече има няколко поправки на Европейския рекорд в скока на дължина за хора с увреждания. За съжаление последното му постижение от 6.30 метра на Открито първенство на Хърватия в края на май не бе признато за рекорд на Стария континент, защото нямало уред за измерване на допустимия вятър (ветромер). Така Мишо ще пропусне Световното първенство във Франция. За сметка на това, Спортният талант на „Еврофутбол“ ще участва на Световния шампионат за младежи от 14 до 27 август в Пуерто Рико. 

Програма „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ - „Печелиш и помагаш”, който компанията развива от 2007 г. Тази година се провежда второто издание на инициативата, която подкрепя финансово надеждни родни спортисти. Медийни партньори на програмата са: Дарик радио, БНР, вестниците „Тема спорт”, „Стандарт“, „Марица”, и „Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и PIA, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.dir.bg, www.sportni.bg, www.winner.bg, www.chuime.bg и www.sportline.bg

Сподели!