Мирослав Кирчев е Спортен талант №1 на ФРГИ и „Еврофутбол“ – това стана ясно днес, на официалната церемония по закриването на програма „Спортни таланти“ за 2014 г. в Playground в Paradise Center в София. Русенецът бе избран измежду 33-мата млади атлети от медийните партньори на инициативата, като събра най-висок сбор точки – 132. Той получи множество награди от компанията, сред които и чек на стойност 800 лева. „Благодаря на ФРГИ и „Еврофутбол“ за подкрепата, желая весели празници на всички!“, сподели развълнуваният Мирослав, след като получи наградата си. Ето и имената на останалите спортисти в десетката:

2. Митко Ценов, лека атлетика със 118 точки и сума от 600 лева;

3. Десислава Георгиева, академично гребане с 68 точки и 400 лева;

4. Денислав Коджабашев, тенис на маса за хора с увреждания с 64 т. и 300 лева;

5. Михаил Христов, лека атлетика за хора с увреждания с 60 т. и 300 лева;

6. Виолета Генчева,  джудо, самбо и сумо с 53 т. и 300 лева;

7. Боян Савов, скокове във вода с 52 т. и 200 лева;

8. Георги Божилов, академично гребане с 46 т. и 200 лева;

9. Лидия Иванова, плуване с 45 т. и 200 лева;

10. Денис Димитров, лека атлетика с 44 т. и 200 лева. 

 18 медии дадоха своя глас в анкетата за Топ 10 на Спортните таланти на ФРГИ и  „Еврофутбол“. За първо място бяха присъждани 10 точки, за 2-ро – 9 точки, за 3-то – 8 точки и така до 10-о място. За номер едно бе обявен този с най-висок сбор точки.

 

Церемонията започна с кратка реч на управителя на „Еврофутбол“ г-жа Екатерина Михайлова, която пожела бъдещи успехи на всичките 33-ма спортисти, финансирани от букмейкърската къща. „Вие сте част от екипа на „Еврофутбол“, надявам се, че сте усетили вълнението, с което следим вашите победи! Пожелавам ви нови цели и нови върхове!“, каза Екатерина Михайлова. Именно тя имаше честта да награди Спортните таланти, които попаднаха в Топ10 на журналистическата класация.

Илияна Николова – изпълнителен директор на фондация „Работилница за граждански инициативи“ – партньор по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ допълни: „ Чувствам се като на абитуриентски бал, изпращаме едни способни и успешни млади хора и се вълнуваме заедно с тях. Казва се, че колкото по-големи са мечтите на един човек, толкова по-големи са неговите успехи – пожелавам ви го!“.

На събитието присъстваха всички спортисти, с изключение на тези, които са на лагер или на които им предстои състезание, какъвто е случаят с Митко Ценов и Милица Мирчева, които ще участват на Европейското първенство по крос кънтри в Боровец на 14.12.2014 г. Моменти от победите на атлетите, радостта и емоцията от успехите им бяха представени на огромна видеостена в залата на Playground. Всеки един от тях получи подаръци от компанията, както и станалият вече традиционен сребърен медал – символ на програмата. На церемонията бе обявен и луксозният календар Спортни таланти, който промотира по един спортист от олимпийските спортове в един кратък миг от неговото представяне в залата, игрището, морето, басейна, пистата или гребния канал. Чрез него „Еврофутбол“ подарява още един звезден миг на тези талантливи спортисти, които всеки ден се трудят неуморимо, за да печелят поредния медал за себе си, за треньора си, за семейството си, за близките си и най-вече за България! Поклон пред вас, Спортни таланти! Продължавайте да търсите и намирате себе си и да изразявате най-доброто от себе си чрез спорта.

Сред гостите на церемонията бяха параолимпийката ни Стела Енева, както и спортните журналисти Снежана Иванова и Рая Иванова – всички, традиционно присъстващи в журито на иницативата вече трета година и други.

Повече информация за постиженията на Спортните таланти за 2014 г. можете да намерите на тук.

Четвъртото поредно издание на програма „Спортни таланти“ ще бъде обявено официално в първите дни на 2015 година на сайта на ФРГИ и на официалната  страница на „Еврофутбол“ – www.eurofootball.bg, раздел „Печелиш и помагаш“. 

Сподели!