През изминалия петък, събота и неделя 13 младежи от Пловдив на възраст между 16 и 23 години преминаха обучение за да формират първия екип на „Младежка банка - Пловдив“ за територията на града. Доброволците вече имат познанията как да организират специални събития с благотворителна цел, на които да се набират средства за финансиране на младежки проекти. Обучението включваше и темите как се работи с частни и корпоративни дарители, как се управляват събраните средства и как се оценяват постъпилите проекти.

Организатор на семинара бе Сдружение „Център за развитие на младежките зони“ гр. Пловдив, а обучетелите бяха от екипа на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Ние от ФРГИ останахме силно впечатлени от знанията, които младежите вече притежаваха и от невероятните им идеи и страхотен ентусиазъм!

Целта на „Младежката банка“ е да развива дарителството на местно ниво и да финансира малки младежки проекти  за решаване на различни  проблеми в общността. В Пловдив предстои определяне на приоритетни области, в които да се набират подходящи проекти, като същевременно стартират инициативи за информиране на различни групи от обществото, които могат да станат потенциални дарители.

 

Проектът се осъществява благодарение на  Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма „Младежка Банка“ с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюарт Мот“

Сподели!