На 28 март 2016 г. от 17:30 часа в залата на ИМКА Габрово ще се проведе първият Дарителски кръг, организиран от Младежка банка Габрово. Целта е по време на събитието да бъдат набрани средства за реализирането на четири младежки проекта.

Дарителският кръг е уникален метод за набиране на средства, при който организациите представят лично своите идеи и каузи пред дарителите. Това дава възможност на дарителите да се запознаят с проблемите, които организациите срещат и да станат техни дарители или доброволци. Моделът „Дарителски кръг“ е въведен в България през 2012 г. от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и е вдъхновен от опита на The Funding Network, UK, организацията въвела и разпространила модела в над 15 страни по целия свят.

В Габрово, вече има традиция за провеждане на „Дарителски кръгове", благодарение на дейността на Обществен дарителски фонд Габрово, който организира срещи на „Дарителски кръг“ от 2012 година.

Четирите каузи, които ще търсят подкрепата на дарителите в Габрово довечера са:

Проект: „Малки уроци по толератност от младежи за младежи” на БМЧК, Габрово: „Може би мислите, че шепа млади хора не могат да променят връстниците си. Но днешният свят е същински колаж – различни култури, раси и религии. Пътят към толерантността е дълъг, но вярваме, че ще го извървим мотивирайки и други да ни последват.”

Проект: „П.Р.О.М.Я.Н.А.” на Мечти и отбори България: „Проект за развитие на откритите места за яки и неочаквани активности - бивша детска градина на ул. Ивайло №13 се превръща в привлекателно място за ирги. От младежи за младежи!”

Проект: „Мобилна библиотека - от хората за хората” на народно читалище „Просвета-2015”: „Ние се целим към познанието и умението да опознаем света около нас чрез магията на думите. Човек, който не чете хубави книги, няма предимство пред този, който не може да чете.”

Проект: „Огън в душата” на огнена формация F.I.M.S.: „Според една древна легенда душата на човек е създадена от огъня. Ние искаме да запалим този огън във всеки млад човек, за да покажем алтернатива за свободното време, която е едновременно интересна, полезна и забавна.”

На снимката: Екипът на Младежка банка Габрово

Сподели!