С открит урок по медникарство на 14 май 2008 г. в град Симитли започва кампанията “Живо наследство 2008” на ФРГИ и българския букмейкър “Еврофутбол”. Цел на инициативата е да се привлече вниманието на обществеността по въпросите за съхраняването и развитието на материалната и духовната култура на България.

„Живо наследство 2008” се провежда в рамките на мащабния социален проект на „Еврофутбол” - „Печелиш и помагаш”. Възстановяването и съхраняването на фолклорното и културно богатство на една държава са изключително важни за запазване на националната идентичност. Това подтикна „Еврофутбол” да финансира проекти, които имат за цел да проучат и подържат живи традициите на нашите предци” – сподели Маргарита Лулова, директор на направление “Връзки с обществеността” на “Еврофутбол”.

През 2008 година, по програмата се подкрепят 15 местни инициативи в градовете София, Провадия, Шумен, Кюстендил, Оряхово, Ловеч, Брегово, Симитли, Кресна, Хасково, Бургас, Смолян и селата Дългач, Гарван и Калояново.

Всеки един проектите ще направи официално представяне в своето населено място, чрез организирано мероприятие със свободен достъп на желаещите граждани. Кампанията ще продължи три месеца. Подробности за датите и местата се публикуват на сайта на ФРГИ текущо в календара на събитията, а също и на сайта на букмейкърска къща “Еврофутбол” (www.eurofootball.bg).

Откритият урок по медникарство се провежда по проект "Огнище", изпълняван от сдружение "Младежка мрежа за развитие" - Симитли.


Сподели!