Младият културист прие символичния чек със сумата на своето финансиране от ръководителя „Връзки с обществеността“ на букмейкърската къща Елица Иванова. Церемонията се състоя в пункта в ж. к. "Кольо Фичето", ул. „Георги Бакалов“ №11 в старата столица. На нея присъстваха и кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев, трикратният републикански шампион по класически културизъм Борислав Раянов, вицешампионът на България Николай Николов, разбира се треньорът на Веско Петър Петров и др.

Думи на признателност за организираната от „Еврофутбол“ и ФРГИ програма „Спортни таланти“ и възможността, която тя дава на младите атлети прозвучаха от всички официални гости. Кметът на Сухиндол инж. Чернев обяви, че общината се присъединява към инициативата на българския букмейкър, като ще обезпечи материално Веско Мънков със спортна екипировка и други придобивки. Младият мъж ще бъде пример за подрастващите в района, каза градоначалникът. На него се възлага надеждата заедно със строящия се в момента огромен за размерите на общината спортен комплекс да популяризира физическата активност сред младите хора. Веско благодари за възможността на „Еврофутбол“, на своите приятели и познати, които са го подкрепили и заяви, че ще направи всичко възможно да не ги разочарова.           

            19-годишният културист Веско Мънков, който е от Сухиндол, но живее във Велико Търново, е в началото на своята спортна кариера. Той спечели убедително в анкетата на „Еврофутбол” за „Спортен талант на публиката”. Допитването се проведе през първата половина на март в рамките на програма „Спортни таланти” на българския букмейкър „Еврофутбол”. Веско Мънков заслужи доверието на „Еврофутбол“ благодарение на получените 580 гласа от общо над 6 000 участвали в гласуването. Така той стана 24-тият атлет, който се подпомага със средства по програма „Спортни таланти” на българския букмейкър. Останалите 23 бяха избрани след общонационален конкурс.

            Целите, които младият мъж си поставя с реализирането на проекта са дългосрочни и достигат до идната 2014 година. Те включват подготовка за пролетния сезон с основна цел спечелване на републиканска титла и влизане в националния отбор по културизъм. 

Сподели!