На 23 април от 18 часа в сградата на община Сливен ще се проведе Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен 2015“. Организаторите от  Обществен дарителски фонд Сливен очакват в инициативата да се включат над 50 участника.

Местни неправителствени организации, работещи в сферата на образованието, културата, изкуството и гражданското участие ще представят пред дарители своите иновативни социални проекти. Присъстващите дарители ще имат възможността да чуят презентациите и да задават въпроси към организациите, които ще изпълняват проектите. По време на събитието Обществен дарителски фонд Сливен ще отчете публично междинните резултати от изпълнението на проектите, финансирани от Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен 2014“.

 Дарителският кръг като метод за набиране на средства е вдъхновен от опита на Финансиращата мрежа във Великобритания (The Funding Network, UK). У нас, моделът е пренесен от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, която през 2012 г. стана лицензиран партньор на TFN, UK. От 2012 г. насам са проведени 22 Дарителски кръга, от които са набрани близо 300 000 лева и са финансирани 81 проекта на местни организации. Дарителските кръгове в страната се организират от обществените фондации, чиято основна цел е развитие на местната филантропия.

 

Сподели!