Този уикенд е изключително богат на събития и е наистина трудно да избереш какво да посетиш - празниците по случай Денят на София, Нощта на музеите в Пловдив, младежкият фестивал на изкуствата "Различният поглед" в Стара Загора и какво ли още не. Като се има предвид, че днес (събота) е и работен ден, задачата се усложнява допълнително.   Все пак, ако живеете или утре сте в Пловдив, имаме прекрасно предложение за прекарване на неделния ден. Утре в 9:30 ФРГИ ще участва в откриването на „Велопарк Пловдив”, парк за планинско колоездене в самия град. Официалното откриване на парка ще сложи началото и на масовия празник „Велофест Пловдив 2011”. Паркът е проект на велоклуб "Крива спица", осъществен с подкрепата на ФРГИ чрез фонд "Хората решават".  

В откриването ще вземат участие представители на всички организации, помогнали Велопаркът да стане реалност и най-вече всички приятели и доброволци, вложили огромна част от своите време и енергия и чистосърдечен ентусиазъм в изграждането на мечтания велопарк. Талантливи колоездачи от Пловдив и региона ще демонстрират различните съоръжения, след което паркът ще бъде официално отворен за свободно ползване.

За тези които не са от Пловдив трябва да се спомене, че „Велопарк Пловдив“ се намира зад Братската могила ( в близост до Mall Plovdiv) в т.нар. парк „Отдих и култура“. Всички са добре дошли на този празничен ден под тепетата.   Ние от ФРГИ също ще сме там. Заповядайте да се запознаем!

 


 

 

 

 

 

Сподели!