Почивните дни отново донесоха престижни класирания на част от Спортните таланти на ФРГИ и „Еврофутбол“. Точно тогава София стана столица на световния батут, а участие в световното първенство взеха и двама таланти –Александър Ангелов и Мариела Пенева. Младежът от Русе се нареди на 32-ро място във вчерашните квалификации в индивидуалното представяне. Александър показа най-доброто от себе си в младежката група от 17 до 18 години. Друг българин – Георги Илиев, в същата възрастова група, покори третото място в квалификациите. Той стана шести на финала.

Мариела Пенева пък стана 31-ва в същата възраст, в индивидуалното класиране и така не успя да стигне до финалите. При двойките тя и нейната партньорка Валерия Йорданова заеха 11-то място.

Митко Ценов стана 17-ти сред елита на световната лека атлетика. Това се случи в състезанието на 10 км на турнира от сериите по крос кънтри IAAF Permit в Бургос (Испания). Митко завърши с време от 30:01 минути. Спортният талант завърши само на минута и две секунди след първия - световният шампион в кроса за 2011 г. Имане Мерга (Етиопия), с 28:59 минути. 

Програма „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ - „Печелиш и помагаш”, който компанията развива от 2007 г. Тази година се провежда второто издание на инициативата, която подкрепя финансово надеждни родни спортисти. Медийни партньори на програмата са: Дарик радио, БНР, вестниците „Тема спорт”, „Стандарт“, „Марица”, и „Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и PIA, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.dir.bg, www.sportni.bg, www.winner.bg, www.chuime.bg и www.sportline.bg.  

Сподели!