От 20 април пътуващата изложба „Пазители и традиции“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ гостува в  Силистра. До 3 май гости и жители на града могат да разгледат 20-те фотографии на тема традиции, обичаи, празници и фестивали в живота на българина в сградата на Регионална библиотека „Партений Павлович” в града.

Снимките са дело на фотографа Радич Банев и са заснети по време на фестивала „Живо наследство“ 2014 г., организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в рамките на едноименната програма.

Силистра е дванадесетото място, където гостува изложбата. До момента тя е видяна от повече от 20 000 души в София, Кюстендил, Шумен, Добрич, Бургас, Варна  и селата Бистрица, Пожарево, Победа, Бърдарски геран, Сейдол.

„Пазители и традиции“ дава отговор на въпросите: кои са съвременните пазители на традициите, защо е важно да пазим културното наследство и прави ли ни това по-модерни граждани. Повече за проектите, реализирани по програмата, можете да научите от виртуалния музей „Живо наследство“.

На 20 април ще се състои и първата онлайн премиера на филма „Където свършва пътят“ на режисьора Иван Николов, вдъхновен от участниците в програма „Живо наследство“. Научете повече тук.

 На снимката: Подреждане на изложбата в с. Бърдарски геран

 

 

Сподели!