На официална церемония ще бъдат обявени имената на тазгодишни носителите на наградата „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Церемонията ще се състои на 15 декември в зала „Славейков“ на Фреснкия културен институт.

Наградите ще бъдат връчени в шестте категории на конкурса: печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия, снимащ журналист и млад журналист. Тази година бяха получени 59 номинации с над 130 различни материала. Номинираните журналисти са от над 25 медии – национални и регионални.

12-членно жури  оценява получените номинации, като основните критерии за оценка са: обективност, нестандартно отразяване и аналитичност. Освен класация в отделните категории, журито ще излъчи и тазгодишния носител на голямата награда „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Носителят на голямата награда се избира измежду всички номинирани.

Наградите „Валя Крушкина – журналалистика за хората“ отличават български журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите. Наградите се връчват ежегодно от 2012 година насам. През годините са правени различни промени в категориите на конкурса, отразяващи тенденциитe в развитието на журналистиката у нас. Конкурсът стана разпознаваем в журналистическите среди, и не само. В досегашните четири издания са номинирани над 250 журналисти с повече от 450 материала. Интересът към конкурса показва, че наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика и потвърждава тяхната необходимост.

Наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ са част от Фонд „Валя Крушкина“, създаден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ през 2012 г.

Петите годишни награди се организират с подкрепата на: Българска асоциация по семейно планиране, Българско дружество за връзки с обществеността, Societe Generale Експресбанк, Еврофутбол, Инхом, Apeiron communication, Korres България, Френски културен институт и Coca Cola HBC България. Медийни партньори на инициативата са Българска национална телевизия и OFFNews.bg.

Сподели!