Днес приключи регистрацията за Деня на НПО – Технологии за добри каузи, организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, с подкрепата на Майкрософт България. Преждевременното затваряне на регистрацията се наложи, поради запълване на местата. 

Ежегодното събитие, което има за цел да представи как гражданските организации могат да повишат ефективността на своята работа чрез технологиите, предизивка интереса на неправителствени организации и читалища от цялата страна. В рамките на две седмици (от 19.02. до 2.03), заявка за участие изпратиха представители на 120 организации.

Тази година Денят на НПО, ще бъде посветен на Power point. Широкото приложение на софтуера се наложи в сектора като резултат от предизивикателството пред неправителствените организации да търсят подкрепата на различни заинтересовани страни, представяйки своите каузи. Въпреки това, според прочуване на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, 78,4% от неправителствените организации у нас имат нужда да обогатят познанията си за създаване на презентации чрез Power point. Допитването се проведе в рамкие на 10 – 17 февруари, а в него се включиха 74 неправителствени организации и читалища.

Денят на НПО – Технологии за добри казуи  ще се проведе на 14 март от 11:00 часа, в София, хотел Феста. Събитието се организира за осма поредна година от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, с подкрепата на Майкрософт България. През изминалите години близо 800 представители на различни граждански организации от цялата страна са получили знания, изградили нови умения и са обсъдили възможностите, които технологиите предоставят за  повишаване на ефективността на работа на сектора. Дискутирани са различни теми от света на информационните технологии, в помощ на НПО сектора интернет базиране на данни т. нар. „облачни технологии“, социални мрежи, успешни онлайн кампании, интернет маркетинг за НПО, онлайн дарения и много други. 

  

Сподели!