На 26 и 27 март в Банско ще се проведе благотворителното събитие World Ski Event, организирано от фондация “Star team for the children”, чийто патрон е принцът на Монако Албер II. В „Star team” са обединени световноизвестни спортисти и известни личности (голяма част от тях, живеещи в Монако), които набират средства за различни социалнозначими каузи като участват в състезания по голф, футбол, колоездене, ски. В шестото издание на World Ski Eventпо пистите на Банско ще се съревновават пилотът от Формула 1 Рикардо Патрезе, световният рали шампион Ари Ватанен, петкратният носител на Световната купа по ски Марк Жирардели и много др.


Главен спонсор на World Ski Event 2011 е Дайнърс клуб България. Фондация „Работилница за граждански инициативи” е партньор в реализирането на тази кауза. С половината от събраните средства ще бъдат осигурени стипендии за висше образование на деца в неравностойно положение. 

 

 

Заради смъртта на 90-годишната принцеса Антоанет, леля на принца на Монако, Албер II отложи благотворително ски състезание.

От канцеларията на принца благодариха с писмо на всички институции, заети с организацията, и обещаха благотворителното шоу да се състои в Банско в началото на следващия зимен ски сезон.
 

Сподели!