На 1 юли в Конферентен център „Венус“ се проведе третата поредна публична дискусия за подобряване качеството на живот в София, организирана от ФРГИ в рамките на проект „ГРУВИ: Гражданите решават и управляват в партньорство с институциите“. Проектът е финансиран от Програма „Европа“ 2015 на Столична община.

Темата на дискусията бе „Социални услуги за възрастни хора“. Граждани, представители на неправителствени организации и институции обсъждаха възможностите, които столицата предлага за подобряване на социалните услуги за възрастни хора. Дискусията извлече препоръки за съвместни действия на нестопанските организации и структурите на местната власт.

Предишните две дискусии, организирани в рамките на проекта бяха фокусирани върху темите за създаване на инфраструктура за здравословен начин на живот в София и повишаване на сигурността в София. Темите на дискусиите са предварително определени като приоритет за развитието на София от проведен Обществен форум през октомври 2014 г.

Предложенията, извлечени от трите дискусии ще бъдат популяризирани чрез уеб базирана кампания с цел достигане на информацията до максимален брой граждани на столицата.  Проект „ГРУВИ: Гражданите решават и управляват в партньорство с институциите“ е  финансиран от Програма „Европа“ 2015 на Столична община и се рализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Проектът цели да стимулира на партньорството между структурите на гражданското общество и органите на местната власт при създаване и прилагане на политики и добри практики, свързани с повишаване качеството на живот в столицата.

 

Сподели!