След една седмица, на 28.02.2013 г., „Еврофутбол“ и ФРГИ ще обявят на официална церемония призьорите в програмата си „Спортни таланти“ за 2013 година. Събитието е от 11:00 ч. в Музея на спорта в гр. София, Национален стадион „Васил Левски“, ет. 2. На нея ще бъдат оповестени избраните за финансиране спортисти от Групата на съветниците и от организаторите на програмата - „Еврофутбол“ и партньорите от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ). Призьорите ще получат своите символични чекове със сумите, с които се финансират след участието си в общонационалния конкурс, който се проведе от 10.01 до 03.02.2013 г. В него се включиха с проекти 113 индивидуални спортисти на възраст между 16 и 25 години, сред които и атлети с увреждания.

На церемонията освен стипендиантите и организаторите ще присъстват и членове на Групата на съветниците. Тя наброява 30 известни родни състезатели, треньори, общественици, представители на медийните партньори и на организаторите на инициативата. Председател на Групата на съветниците, както се нарича журито, е управителят на „Еврофутбол“ Екатерина Михайлова. Сред най-популярните имена, дали оценките си за кандидатствалите проекти за втора поредна година са Петър Стойчев и Евгения Раданова. Тази година към Групата на съветниците бяха привлечени и треньор № 1 на България за 2012 година – Михаил Таков и състезател № 1 с увреждания Стела Енева. 

Програмата „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ - „Печелиш и помагаш”, който компанията започна да развива през 2007 г.

Медийните партньори на "Спортни таланти" са: Дарик радио, БНР, вестниците „Тема спорт”, „Стандарт“, „Марица”, и „Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и PIA, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.dir.bg, www.sportni.bg, www.winner.bg, www.chuime.bg и www.sportline.bg.  

 

 

Сподели!