Вчера, един от осемнадесетте стипендианти на програмата "Спортни таланти" на ФРГИ и "Еврофутбол"  Виктор Нинов (скок ма височина) участва първото си състезание в най-комерсиалната верига от турнири в леката атлетика - Диамантената лига. 24-годишният състезател завърши осми с резултат 2,13 метра, в спортната база „Кристал Палас” в Лондон.

 Най-доброто постижение на Виктор Нинов това лято е 227 см. Той започна състезателния си сезон по-късно, поради здравословни проблеми.

Припомняме, че програмата на ФРГИ и Еврофутбол "Спортни таланти" (част от мащабния проект на компанията "Печелиш и помагаш")  отпусна стипендии на 17 от общо 109 кандидаствали спортисти от 34 вида спорт. Онлайн гласуване определи още един победител - "Талант на публиката" с убедителна преднина стана 21-годишната Зоя Чавдарова от Варна (тенис в инвалидни колички).

Общата сума, която българският букмейкър отпусна на родните спортни надежди е 51 509 лева. Това е с малко над 1 500 лева повече, отколкото бяха предвидени първоначално. Причината бе в големия брой качествени кандидатури на изключително перспективни спортисти от 40 населени места от цялата страна. Всеки от финансираните проекти е за максимум 5 000 лева. Одобрените младежи използват средствата за подготвителни лагери, участия в състезания, закупуване на екипировка и други. 



Сподели!