Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ Любомир Костов спечели първото място и титлата шампион на България за 2013 г. за младежи и девойки до 21 години. Успехът си 16-годишният състезател записа в надпревара с над 30 участници на голф игрището край Ихтиман в неделя, 21.07.2013 г. Негови подгласници са 16-годишният Димитър Лулов, който само преди седмица стана шампион на България за мъже в отсъствието на Костов. Трети се класира друг национал  – 15-годиншият Асен Михайлов. Това е трета поред и общо четвърта титла за Любомир от общо седем проведени досега първенства на България за тази възраст.

Друг талант, финансиран по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ – Денис Димитров, спечели сребърен медал на Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст в Риети, Италия (18-21.07.2013 г.). Денис постигна 10.46 сек. на 100 метра, което е с 6 стотни след британеца Чиджинду Уджа и със 7 пред германеца Роберт Полковски. В събота нашият спринтьор бяга и на 200 метра, където се класира за финала с второ най-добро време извън първите двама от трите полуфинала. Димитров пробяга дистанцията за 21.33 сек., което го нареди на седмо място. Още един Спортен талант – Тихомир Иванов, се бори за медал в скока на височина от същия европейски форум. Той обаче остана на 12-то място с 210 см. Той беше един от фаворитите за медалите с личния си рекорд от 218 см.

Златен медал и рекорд на турнира е равносметката от участието на Митко Ценов на традиционната надпревара по лека атлетика „Вулпев – Бахчеванов“, която се проведе в събота, 20.07.2013 г. в Пловдив. Той пробяга 3 000 метра за 8.22,15 мин., което е с малко над личното му постижение. Непосредствено преди финала Митко изпревари с една обиколка съотборника си и втори в класирането Тихомир Костов (9.37,15 мин.). Осми в скока на дължина се класира Михаил Христов с резултат 6,06 метра. Златото в дисциплината взе Златозар Атанасов със 7,65 метра. Още един Спортен талант се включи в лекоатлетическия форум в Пловдив – Викториа Тенчева участва в нетрадиционната за нея дисциплина на 100 метра и спечели серията си. В крайното класиране обаче пловдивчанката остана 12-та с 12,98 сек.

Таекуондистите Теодор Георгиев и Владимир Далаклиев загубиха още първите си двубои на Световното първенство в Мексико. Георгиев среща неудобен противник от Ливан, който го победи с 1:3. Фаворитът ни за медал Далаклиев загуби мача си буквално в последните секунди от представител на Монголия с 4:3.

 

Програма „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ - „Печелиш и помагаш”, който компанията развива от 2007 г. Тази година се провежда второто издание на инициативата, която подкрепя финансово надеждни родни спортисти. Медийни партньори на програмата са: Дарик радио, БНР, вестниците „Тема спорт”, „Стандарт“, „Марица”, и „Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и PIA, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.dir.bg, www.sportni.bg, www.winner.bg, www.chuime.bg и www.sportline.bg.

Сподели!