Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ Любомир Костов спечели Клубния шампионат Пирин голф, който се проведе на едноименното игрище на 24 и 25 август 2013 г. 16-годишният състезател взе купата при младежите с резултат 144 удара. По класиране при мъжете Любо достигна третото място, но предпочете да вдигне купата при младежите. С представянето си Спортният талант развълнува лично собственика на световно известна марка за облекла. Бертрам Ролман поздрави изключително емоционално младия българин при награждаването му.


Участието на Любо в надпреварата в Пирин голф е много добра тренировка за предстоящото състезание в Гърция – турнира от серията Ник Фалдо, който ще се проведе 01.09.2013 г. Той е квалификация за финалния турнир в Америка през октомври, за който Любо има реални шансове да се класира, ако победи в неговата възрастова група – до 16 години, в Гърция.


Титлата от отминалия шампионат е поредната за младия голфър, който преди месец стана държавен шампион, а неотдавна прибави към богатата си колекция от успехи и спечелването на Открития шампионат по голф на Македония.

 

Програма „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ - „Печелиш и помагаш”, който компанията развива от 2007 г. Тази година се провежда второто издание на инициативата, която подкрепя финансово надеждни родни спортисти. Медийни партньори на програмата са: Дарик радио, БНР, вестниците „Тема спорт”, „Стандарт“, „Марица”, и „Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и PIA, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.dir.bg, www.sportni.bg, www.winner.bg, www.chuime.bg и www.sportline.bg.

Сподели!