Повече от 110 представители на неправителствени организации и читалища имаха възможност да се запознаят в детайли с Power Point, по  време на  Деня на НПО – Технологии за добри каузи. Събитието се организира за осма поредна година от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с подкрепата на Майкрософт България. Ежегодната инициатива има за цел да  представи новите възможности, които технологиите предоставят за повишаване ефективността на гражданските организации.

„Технологии за добри каузи“ се проведе днес, на 14 март в София. Срещата откриха Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, и Вилиана Станева, мениджър Комуникации и социална отговорност на Майкрософт България

В първия панел на срещата бяха демонстрирани възможностите на Office 365 за неправителствените организации.  Георги Петров, Асоциация „Съвременни читалища“ и Петър Андреев, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ разказаха за това как неправителствените организации могат лесно да инсталират пакета, а след това направиха и кратко практическо обучение за функциите на облачната технология.

По време на втория панел гост-лекторите Михаил Стефанов и Кристин Ликаса, представиха пред участниците как се структурира и  визуализира презентация с Power Point. Приложението на софтуера се наложи в сектора като резултат от предизивикателството пред неправителствените организации да търсят подкрепата на различни заинтересовани страни, представяйки своите каузи. Проучване на Фондация „Работилница за граждански инициативи“  показа, че повече от 50 % от участвалите имат нужда да увеличат познанията си за презентационната програма. Повече за проучването четете тук.

По време на събитието екип на ФРГИ представи и възможността за неправителствени организации и читалища да получат като дарение лицензиран софтуер по програмата за дарения на информационни и комуникационни продукти TехСуп, която се реализира отново в партньорство с Майкрософт. В България програма ТехСуп се администрира от ФРГИ и има за цел да подпомага неправителствените организации и читалища в страната, като предоставя безвъзмездно софтуер. Научете как да получите като дарение лицензиран софтуер тук.


По време на "Деня на НПО: Технологии за добри каузи" през изминалите години близо 800 представители на различни граждански организации от цялата страна са получили знания, изградили нови умения и са обсъдили възможностите, които технологиите предоставят за  повишаване на ефективността на работа на сектора. Дискутирани са различни теми от света на информационните технологии, в помощ на НПО сектора: интернет базиране на данни, облачни технологии, социални мрежи, успешни онлайн кампании, интернет маркетинг за НПО, онлайн дарения и много други. 

Повече снимки от събитието, вижте тук

 

Сподели!