Тихомир Иванов (СКЛА “Спартак Плевен”) спечели държавната титла в скока на височина на Държавния индивидуален шампионат по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст, който се проведе в сряда и четвъртък, 26-27.06.2013 г. в Правец. 18-годишният плевенчанин изпревари конкурентите си – Мартин Илиев и Милко Гемеджиев с 15 см и се окичи със златото с постижение от 200 см. Тихомир Иванов е лидер в европейската ранглиста за възрастта си с 218 см и е сред фаворитите за медалите от Европейското първенство за юноши през юли.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“ – Денис Димитров (Локомотив – Русе, лека атлетика), завоюва златото на 200 м с време 21.44 сек. (-0.1 м/сек.). Той подобри личното си постижение в дисциплината и си осигури място в старта на 200 м на шампионата на Стария континент. Преди десетина дни Денис подобри рекорда на България за юноши на 100 м с време 10:16 сек.

Иван Петров (АК Павел Павлов – Враца) също завърши първи в своята дисциплина – 400 м с пр. с време 55:70 сек. Така той защити титлата си от миналата година и остави след себе си Мартин Димитров (Пауталия – Кюстендил) с 56:33 сек. и Мартин Киров (Супер спорт – Варна) с 58.22 сек.

Още един от Спортните таланти на българския букмейкър – Викториа Тенчева (Локомотив-Пловдив), също записа успех на републиканското първенство в Правец. Тя си осигури среброто на 100 м с препятствия, като финишира с време 15:36 сек., с 35 стотни след Красимира Кръстева (Черно море Атлетик-Варна) и с 28 стотни пред Деница Добрева (ЦСКА-София).

На две места извън призовата тройка остана талантът Илияна Боюкова (ЛАК Ямбол), която участва на диск и записа 34,88 м.

 

Програма „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ - „Печелиш и помагаш”, който компанията развива от 2007 г. Тази година се провежда второто издание на инициативата, която подкрепя финансово надеждни родни спортисти. Медийни партньори на програмата са: Дарик радио, БНР, вестниците „Тема спорт”, „Стандарт“, „Марица”, и „Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и PIA, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.dir.bg, www.sportni.bg, www.winner.bg, www.chuime.bg и www.sportline.bg. 

Снимки: на Тихомир Иванов - http://bgathletic.com, на Денис Димитров – Илиан Телкеджиев, lap.bg


Сподели!