Над 60 дарители се включиха в Дарителския кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен 2015“, който се проведе на 10 ноември 2015 г.  в сградата на Община Сливен. Инициативата набра 13 650 лв., които ще бъдат удвоени от Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

С общата сума ще бъдат подкрепени пет местни проекта:  "Потомци на сливенските войводи" на Фондация "Войводите на Сливен", Младежки клуб „Заедно“ на Младежки клуб „Заедно“; "Игрите побеждават агресията 2" на Сдужение Шарен свят; Втори шанс за опаковките на Еко клуб „Ален мак“ и „Здрав дух в здраво тяло - сливенската планина като дар за живот на Гражданско сдружение "Аз обичам Синята планина".

Официален гост на Дарителския кръг беше Моника Писанкънева – Мениджър Филантропия на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, която беше и водещ на наддаването за проектите от участниците в кръга. По време на събитието бяха представени и резултатите от проектите, подкрепени от Дарителки кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен 2014“. Това е вторият за 2015 г. Дарителки кръг, организиран от Обществен дарителски фонд Сливен. За последните три години Дарителския кръг в Сливен  е финансирал 21 проекта на обща стойност над 100 000 лева.

Моделът „Дарителският кръг“ среща на едно място дарители и местни организации, клубове и групи, които търсят финансиране за реализират своите каузи.  По време на срещата организациите, търсещи финансиране имат възможност да представят своите инициативи пред дарителите, а дарителите от своя страна могат да задават директно въпроси. Моделът е вдъхновен от опита на  Финансиращата мрежа във Великобритания (The Funding Network, UK) и е въведен у нас от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ през 2012 г.

На 12 и 13 ноември фондацията организира уъркшоп на тема „Създаване и развитие на Дарителски кръг“, в който се включиха 23-ма представители на неправителствени организации, включително на Обществените фондации и Младежките банки.  Всички участници научиха как да набират средства от индивидуални дарители чрез модела „Дарителки кръг“, лично от специалния гост-лектор Южени Харви от The Funding Network. Научете повече за събитивето тук.

Сподели!