Според проучване на Европейската мрежа срещу детско агресивно поведение у нас един на всеки двама ученици в средното училище е бил свидетел на насилие в училище, а един на всеки трима е бил жертва. Всеки може да промени тази статистика като се включи в дарителската кампания ‪#‎GivingNoViolenceTuesday‬.

‪#‎GivingNoViolenceTuesday‬, организирана от Фондация „Работилница за граждански иницативи“, цели да намали проявите на агресия и насилие сред учениците чрез организиране на информационни срещи с психолози и педагози и чрез реализиране на конкурси, провокиращи учениците сами да дадат решение на поставения проблем. Предвижда се със средствата, набрани от кампанията да бъдат организирани инициативи за борба с насилието в училище в 8 български  града: Видин, Лом, Монтана, Перник, София, Кюстендил, Дупница и Сливен. На местно ниво изпълнители на инициативите ще бъдат Младежките банки, сформирани към младежки организации или местни фондации, които набират идеи, средства и сподвижници в подкрепа на каузи, важни за самите младежи. За всяко от отделните места са нужни 500 лева. Общо 4000 лева са необходими, за да има различни местни младежки инициативи срещу насилитето в училище.

В момента пет от Младежките банки в Стара Загора, Габрово Бургас, Пазарджик и Шумен реализират вече своите проекти. Средствата за тях бяха осигурени от частен дарител на ФРГИ.

Дарения могат да бъдат направени чрез кредитна или дебитна карта или с банков превод. Повече информация ще намерите на сайта на ФРГИ.

Дарения могат да бъдат направени и през плаформата Амадо. Ако служителите на VM Ware, дарят средства през платформата, тяхното дарение може да бъде удвоено.

 

 

Сподели!