Българският лицензиран букмейкър „Еврофутбол” в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи”, подкрепи откриването на зала за безплатен спорт в село Голема Раковица, община Елин Пелин. Това ще се случи на 01.02.2010 г., дни, след като официално отвори врати първото място за спорт - в Общински младежки дом в гр. Монтана. И двете събития са възможни благодарение на инициативата на родния хазартен оператор за построяване и реновиране на спортни площадки в цялата страна „Избери да спортуваш”, която бе финансирана през 2009 г

Народно читалище „Просвета” в Голема Раковица ще „подслони” почитателите на фитнеса и активния и здравословен начин на живот. Местна гражданска група, състояща се от читалищни дейци, общински представители и бизнесмени успя да направи свой успешен проект за обновяване на спортната зала и така стана една от 12-те инициативи, които спечелиха финансовата подкрепа на букмейкърската къща.
На церемонията по откриването, която ще започне в 11 часа ще присъстват заместник-кмета на община Елин Пелин – г-жа Румяна Младенова, главен експерт "Образование и култура" в Община Елин Пелин – г-жа Ангелина Илиева, представител на местния бизнес, който съфинансира проекта – г-н Христо Христов, както и дарители, доброволци и любители на спорта. Кметът на селото г-жа Милка Спасова ще посрещне с „Добре дошли” гостите на събитието, а младежите от спортен клуб „Септември” – гр. София ще направят демонстрация по бокс.

Вече текат с пълна сила и приготовленията по откриването на останалите 10 спортни терена от цяла България. Те получиха средства от „Еврофутбол” още през 2009 година. Благодарение на общите усилия и труда на гражданските инициативни групи, различни общини, местни бизнесмени, българския букмейкър и ФРГИ хората от общо 11 населени места ще имат възможността да спортуват безплатно в свободното си време.

Следващата площадка, която ще зарадва хората, се намира в гр. Димитровград и ще бъде открита на 23.02.2010 г.

Сподели!