Фондация „Работилница за граждански инициативи“ те кани на коледна вечеря, която няма да се състои на 23 декември от 20 часа, в Зала 3 НДК. По време на вечерята няма да се насладиш на вкусна храна, нито пък на прекрасни музикални изпълнения.

Да, в текстът, който четеш в момента не е допусната грешка. Защото вместо вечеря Фондация „Работилница за граждански инициативи“ ти предлага да прекараш времето си с близките хора, в уютната обстановка на своя дом и едновременно с това да дариш средства за кауза.

Това е дарителската инициатива „Вечеря без вечеря“, която Фондация „Работилница за граждански инициативи“ организира за четвърта поредна година. Тази година тя има за цел да набере средства за кампанията „НЕ на насилието в училище“, като едновременно с това мотивира всички дарители да прекарат още една вечер с любимите си хора. Набраните средства ще подкрепят осем от 13-те Младежки банки, които ФРГИ подпомага финансово да организират свои собствени кампании за превенция на насилието в училище в осем български града. Сумата, която се опитваме да наберем за всяка от Младежките банки е 500 лева или общо 4000 лева.

Пет от Младежките банки вече реализират редица инициативи за борба с насилието в училище в градовете: Пазарджик, Габрово, Стара Загора, Шумен и Бургас. Средствата за това са осигурени от частен дарител на ФРГИ. С твоето дарение ще подкрепим кампаниите и на  останалите осем младежки банки. За проблема и решението, което младежките банки, предлагат, както и за техните дейности може да прочетeш повече тук.

Заповядай на вечеря (без вечеря), кувертът е на стойност 30 лв. Присъствието си можеш да потвърдиш чрез дебитна и/или кредитна карта тук или чрез e-PAY и по банкова сметка: BG61 FINV 9150 1215254507.

Екипът на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ обещава, че при набрани 4 000 лв. до 10 януари 2016 г. на 15 ще запише песен и ще я качи в YouTube. Достъп до песента ще имат всички дарили.

Сподели!